Start med at sanke i Bynaturen
Bynaturens rolle i en klimavenlig livstil
Her er et havetips lidt udover hvor du bor, men det er i høj grad også vigtigt at vi får omsorg og forståelse for den bynatur vi lever i nærheden og den bedste måde er i mine øjne at begynde at spise den. Det er selvfølgeligt også en del af den klimavenlige livsstil hvor vi sørger for at mindske import/transport af fødevarer og understøtte vores egen friske høst af fødevarer. Nogle vil mene at hvis alle begynder på at høste i den lokale natur, så vil urter, bær osv forsvinde, men jeg mener det modsatte, da et øget fokus på muligheden for at høste i sit lokalområde, kan skabe et pres på vores lokalpolitikere så de begynder at give befolkningen lov til at beplante og høste på ALLE offentlige arealer, med de store klimafordele beplantede arealer har. Så gå blot ud og høst og kræv retten til at alle kan gøre det samme, ved at råbe dine lokalpolitikere op.
Start med de urter, blomster og bær du allerede kender
Tag en kurv med når du alligevel er ude at gå og se hvad årstiden byder på og bare start med nogle af de ting du kender bedst og få dem ind i madlavningen i sæsonen. De ting jeg selv høster ude i min egen nærmeste bynatur er fx ramsløg (pesto, til tørring og som frisk drys på alt i sæsonen), brændenælder (til te og suppe), skvalderkål (som spinat fx i tærte), mælkebøtteblade (salat), hyldeblomst (til saft og dessert), brombær, havtorn (saft), hyldebær (saft), derudover lidt forskellige urter til min selvforsyning af urtete.
Når du er blevet mere tryg ved at høste, så kan du lære flere urter at kende og hvordan du bruger dem. Brug google (eller ecosia en søgemaskine der planter træer), til at finde opskrifter med de ting du finder og lån/køb evt bøger med inspiration til sanketure.
Grøn fornøjelse :-)
Fra HappyHumans v. Ditte Kathrine Engelstoftegård
Her er et havetips lidt udover hvor du bor, men det er i høj grad også vigtigt at vi får omsorg og forståelse for den bynatur vi lever i nærheden og den bedste måde er i mine øjne at begynde at spise den. Det er selvfølgeligt også en del af den klimavenlige livsstil hvor vi sørger for at mindske import/transport af fødevarer og understøtte vores egen friske høst af fødevarer. Nogle vil mene at hvis alle begynder på at høste i den lokale natur, så vil urter, bær osv forsvinde, men jeg mener det modsatte, da et øget fokus på muligheden for at høste i sit lokalområde, kan skabe et pres på vores lokalpolitikere så de begynder at give befolkningen lov til at beplante og høste på ALLE offentlige arealer, med de store klimafordele beplantede arealer har. Så gå blot ud og høst og kræv retten til at alle kan gøre det samme, ved at råbe dine lokalpolitikere op.
Start med de urter, blomster og bær du allerede kender
Tag en kurv med når du alligevel er ude at gå og se hvad årstiden byder på og bare start med nogle af de ting du kender bedst og få dem ind i madlavningen i sæsonen. De ting jeg selv høster ude i min egen nærmeste bynatur er fx ramsløg (pesto, til tørring og som frisk drys på alt i sæsonen), brændenælder (til te og suppe), skvalderkål (som spinat fx i tærte), mælkebøtteblade (salat), hyldeblomst (til saft og dessert), brombær, havtorn (saft), hyldebær (saft), derudover lidt forskellige urter til min selvforsyning af urtete.
Når du er blevet mere tryg ved at høste, så kan du lære flere urter at kende og hvordan du bruger dem. Brug google (eller ecosia en søgemaskine der planter træer), til at finde opskrifter med de ting du finder og lån/køb evt bøger med inspiration til sanketure.
Grøn fornøjelse :-)
Fra HappyHumans v. Ditte Kathrine Engelstoftegård